Журналіст і телеведучий Дмитро Гнап розглянув питання, чому в Україні виконавча влада будь-якого рівня не вважає судові рішення обов'язковими для себе.

Свою думку він висловив у програмі «Розмова з Анатолієм Якименком».

«Якщо, наприклад, зі школи звільнили вчителя за невиконання розпорядження МОЗ, то для директора школи це розпорядження важливіше, ніж рішення суду про відновлення вчителя на роботі. А якщо вчитель подасть апеляцію та виграє справу, то на роботі його все одно не відновлять. І йдеться не лише про звільнення: наша традиція така, що влада може нехтувати рішеннями судів – не во всіх випадках, але в багатьох. Наші суди – це фактично придаток влади, вона може за бажанням користуватися їх рішеннями чи не користуватися. Головне – інтереси чиновників. Загальна проблема усієї України – правовий нігілізм», - вважає Дмитро Гнап.

Звідси, на його думку, походить тотальна несправедливість влади.

«Українські суди займаються чим завгодно, лише не встановленням справедливості. Судді когось карають, когось милують, але те й інше не має жодного стосунку до справедливості. Саме тому в українському суспільстві існує такий низький рівень довіри до судової системи», - підкреслює Дмитро Гнап.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше правозахисник Максим Маньковський дав поради щодо побудови чесної судової системи.

Також Знай.ua повідомляв, що президент Всеукраїнської асоціації адвокатів Юлія Татик констатувала кризу судової системи України.