Надзвичайний і повноважний посол України, колишній в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій висловив свою думку щодо мети, яку переслідує російський президент Володимир Путін своєю агресивною зовнішньою політикою.

Його коментар було висловлено у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

«У Путіна, як завжди, є короткострокові, середньострокові та стратегічні цілі. На мою думку, його стратегічна мета була позначена ще у 2007 році у Мюнхенській промові – це відродження Радянського Союзу в нових умовах. Нинішня тактика Росії, всі її кроки спрямовані на відновлення СРСР. А її нинішня мета – позначити себе важливим чинником світової політики. Для цього РФ необхідно утримувати Україну на своїй орбіті, і з цією метою вона використовуватиме всі можливі та неможливі методи», - каже Володимир Хандогій.

За його словами, Путіну необхідно змусити Україну зійти з нинішнього курсу і визнати своє підпорядкування Росії.

«Але Путіну потрібна не лише Україна – йому потрібне лідерство на всьому пострадянському просторі. Його головне завдання – зробити Росію одним зі світових центрів сили, поряд зі Сполученими Штатами. Його прагнення прямо говорити зі США – це бажання повернутися до часів холодної війни, коли всі ключові процеси у світі спрямовували США та СРСР», - вважає Володимир Хандогій.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше експерт з безпеки Ігор Козій назвав метою Путіна посадити Захід за стіл переговорів із собою.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Тарас Загородній прокоментував глобальну гру, яку веде путінська Росія.