Журналістка Катерина Котенкова розповіла про вимоги для виходу на пенсію у 2022 році, зокрема про страховий стаж та пільгові умови для пенсіонерів.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Для українців, які мають намір вийти на пенсію у 2022 році, діятимуть нові вимоги до страхового стажу. Зокрема, щоб вийти на пенсію у 60 років, людям потрібно мати мінімум 29 років стажу. Уявляю як прикро тим людям, кому не вистачатиме до виходу на пенсію рік», - каже Катерина Котенкова.

Журналістка зазначила, що якщо минулого року вийти на пенсію у 60 років можна було за наявності страхового стажу щонайменше 28 років. Вона додала, що на пенсію у 63 роки у 2022 році зможуть вийти люди зі страховим стажем від 19 до 29 років, у 65 – при стажі від 15 до 18 років.

«У разі відсутності страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком після досягнення 63 років, така пенсія призначається після досягнення людиною 65-річного віку. Розмір виплат відрізнятиметься залежно від наявності повного стажу або відсутності стажу. Українці, які не мають 15 років стажу, зможуть вийти на пенсію у 65 років та отримувати соціальну виплату. На сьогоднішній день її розмір становить 1854 грн», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За її словами, деяким українцям можуть зарахувати подвійний стаж до пенсії. Журналістка пояснила, що це стосується громадян, які виходять на пенсію на пільгових умовах. Катерина Котенкова зазначила, що до цієї категорії належать пенсіонери, які працювали у психіатричних закладах охорони здоров'я, у лепрозорних та інших інфекційних закладах охорони здоров'я.

«Тобто, якщо пенсіонер працював у вищезазначених закладах до 1 січня 2004 року, коли було введено в дію Закон України «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування», у подвійному розмірі враховується період його роботи на посаді та страховий стаж. А після 1 січня 2004 року у подвійному обсязі зараховується лише період роботи на посаді», - розповіла Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.