Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів про критичну ситуацію із запасами вугілля в Україні, що може стати причиною відсутності тепла у будинках українців у опалювальний сезон.

Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Днями СБУ опублікувала лист про порожні вугільні склади в Україні, і що на нас чекає холодна зима цього опалювального сезону. Дніпровський та Дарницький райони м. Києва можуть залишитися без тепла. Чернігів може замерзнути без тепла вже у січні», - заявив Олег Попенко.

Він пояснив, що, згідно з даними СБУ, ТОВ Єврореконструкція, що забезпечує теплопостачання для Дарницького та Дніпровського районів, взагалі не має запасів вугілля. Експерт додав, що у Чернігові обсяг вугілля на складі у 8 разів менший, ніж має бути за фактом.

«Як ми проходитимемо опалювальний сезон і за рахунок чого – незрозуміло. Якщо все-таки ЄР топитиме газом, то платіжки злетять більш ніж удвічі. Ситуація у Дарницькому та Дніпровському районах нагадує все більше комунальний колапс, коли 150 000 мешканців Києва та 100 000 людей у Чернігові можуть залишитися без тепла», - каже Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Експерт додав, що також величезні проблеми із запасами вугілля на Слов'янській та Луганській ТЕС, де вугілля в рази менше, ніж має бути за нормами. Він наголосив, що, виходячи з листа СБУ, заборгованість ТЕЦ та ТЕС більш ніж 70 млрд гривень, і Нафтогаз уже не раз погрожував, що відключить їх за заборгованість.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.