Ультраправий політичний активіст Сергій «Боцман» Коротких розповів, як у Росії вибиваються свідчення з обвинувачених на прикладі справи про вбивство через расову ворожість, в якому він і покійний ультраправий активіст Максим «Тесак» Марцинкевич є фігурантами.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

«Справа свіжа, у 2007 році цієї справи і близько не існувало, навіть було офіційне рішення, що це постановка і монтаж. У цій справі була засуджена і відбула термін конкретна людина, до якої я ніколи не мав відношення. У Росії зараз вал відео про тортури, як вибиваються подібні свідчення з людей», - зазначив Сергій Коротких.

За словами активіста, на нього надійшло «замовлення», щоб його відправили до в'язниці по цій справі. На його думку, ця справа, як і більшість справ у Росії, ґрунтується не на речових доказах, а на «обмовках».

«Тобто людину катували так, що вона обмовила себе і мене, і в результаті була вбита або покінчила життя самогубством у в'язниці. Більшість фігурантів цієї справи, як не дивно, загинули у в'язниці», - сказав Сергій Коротких.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як зазначив активіст, на нього було заведено цю справу також виходячи з показань ультраправого активіста Максима «Тесака» Марцинкевича, які, на думку Сергія Коротких, вибивалися під тортурами.

«Досить подивитися відео з моргу «Тесака», у якого немає нігтів, сліди тортур, всілякі синці та переламана нога, хоча він тільки вішався (основна версія його смерті, - Ред.)», – наголосив Сергій Коротких.

За словами активіста, Максиму Марцинкевичу залишалося сидіти 8 місяців, і він ніяк не міг добровільно піти дати свідчення – «навіщо продовжувати свій термін?». Тому, на його думку, справа рухалася за допомогою тортур фігурантів, щоб вибивати на нього та на «Тесака» свідчення або «обмовки», адже, за словами Сергія Коротких, він не приємний владі Росії через свою позицію.

Як повідомляв Знай.ua, ексрозвідник ГУР Роман Червінський заявив, що його звільнили на прохання Путіна.

Також Знай.ua повідомляв, що ексрозвідник ГУР Роман Червінський розповів, ким вважає Андрія Єрмака.