Про це вона розповіла в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Пенсійний фонд цього року знову буде у збитках, але, на відміну від попереднього, збитки будуть колосальними. Пенсійний фонд заповнює працездатне населення країни. Що ж відбувається цього року? З першого січня працездатне населення України притиснули до нігтя», - заявила Любов Завальнюк.

Журналістка нагадала про те, що ціни на енергоносії надхмарні, і з цієї причини стали заводи та фабрики було завдано удару по підприємствах. За її словами, людям нема де заробляти. Любов Завальнюк нагадала, що у 90-ті, коли економіка країни «зійшла з рейок», люди кинулися торгувати на базари, але цього разу торгівля теж впала на коліна.

«Тотальна фіскалізація малого бізнесу, що розпочалася в Україні з 1 січня цього року, стала вироком працездатному населенню. Працівників не наймають, великі торгові мережі потихеньку згортатимуться. І тут питання, а хто ж і де люди працюватимуть і відповідно робити відрахування до Пенсійного фонду? Адже наявність пенсії безпосередньо залежить від відрахувань працездатного населення», - каже Любов Завальнюк.

Вона пояснила, що в нашій країні все взаємопов'язано: зарплати, пенсії та соцвиплати – залежать від того чи є офіційна робота, чи її немає. За її словами, величезний удар на підприємців також завдало запровадження обов'язкових касових апаратів майже для всіх ФОП.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.