Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«Близько 80% українських пенсіонерів живуть за межею бідності. Тим часом дефіцит Пенсійного фонду становить 200 мільярдів гривень. Проте уряд обіцяє цього року одразу 6 підвищень пенсій», - каже Любов Рибалко.

Вона нагадала, що ще з 2019 року Кабмін Гройсмана планував запустити другий накопичувальний рівень пенсійної системи, згідно з якою передбачалося сплачувати пенсійні внески всім працюючим, кому наразі менше 35 років, у розмірі 2% від заробітку. Любов Рибалко додала, що у наступні роки ці відрахування мали зрости до 7%. Журналістка зазначила, що нинішній міністр фінансів повідомив, що пенсійну реформу може бути запроваджено не раніше 2023 року.

«По-перше, на сьогоднішній день у повному обсязі не прийнято законодавчих та нормативно-правових актів про запровадження накопичувального рівня пенсійної системи, про професійні пенсійні системи, про дострокові виплати пенсій», - зазначила Любов Рибалко.

По-друге, пояснює журналістка, гривня, як і раніше, слабенька, а інфляція висока і, швидше за все, й надалі зростатиме. За її словами, це означає, що соціальні зобов'язання Кабміну швидко знецінюються, а це дуже ускладнює інвестиційний процес із пенсійними внесками.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«По-третє, страшно подумати, дефіцит у Пенсійному фонді України кілька років поспіль так і не скорочується, а навпаки, зростає. Складається враження, що Пенсійним фондом взагалі ніхто не займається. А що буде згодом? Загалом, чи є гарантії подальших виплат пенсій? Що через 5, 10 чи 15 років, коли пенсії оформлятимуть ті українці, хто з 2023 року почне накопичувати пенсійний капітал, наше пенсійне законодавство кардинально не зміниться?», - каже Любов Рибалко.

З її слів, навряд чи можна бути впевненими, що нова пенсійна система проживе стільки років. Особливо тепер, наголосила журналістка, коли в Україні на 10 працюючих припадає 11 пенсіонерів.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.