Свою думку експерт висловив у програмі Сергія Доротича #SaveФОП.

«Не можна сказати, що шанс на економічні реформи, отриманий у 2019 році, повністю втрачено. У цьому напрямі справді дещо робиться, проте про податкову сферу слід сказати особливо. Данило Гетманцев, який очолює профільний комітет Верховної Ради, називає свою діяльність податковими реформами, а я назвав би це податковими антиреформами. Останнє, що варто було б робити українському політику – залазити в кишеню до ФОПів. Сучасна економічна наука давно знає, що часто мають не тільки фіскальну, а й регулювальну функцію. Варто було б подивитися на приклад Західної Європи, де мікробізнес ніхто взагалі не чіпає», - зазначає Михайло Кухар.

За його словами, навіть у путінській Росії у цій сфері панують ліберальніші порядки, ніж в Україні.

«Український уряд мав би кланятися в ноги малому бізнесу. Три мільйони самозайнятих людей – це мрія будь-якого європейського уряду, адже цим людям не потрібно нічого платити, і до того ж вони створюють біля себе в середньому два-три робочі місця. Навіть якщо хтось із них і не виписав чек, нічого страшного в цьому немає», - упевнений Михайло Кухар.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Вікторія Панченко прокоментувала запровадження реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу.

Також Знай.ua повідомляв, що на цю тему висловилася журналістка Катерина Котенкова.