Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, після російсько-американських переговорів 7 грудня 2021 року помічниця Держсекретаря Карен Дондфрід у Москві отримала від представників РФ пропозиції, які радше можна назвати ультиматумом.

На його думку, ці документи їй передали не для того, аби з ними погодилися. Олексій Попов додає, що 17 числа через півтора дня це було оприлюднено. Принагідно він зазначає, що за цей час найбільше можна було прилетіти у Вашингтон і перечитати пункти.

Далі економіст коментує переговори і зазначає, що, зокрема, 30 числа жодних домовленостей так і не було. «Потім НАТО, яке також не закінчилося нічим. І ОБСЄ також не закінчилося нічим. Ніхто не збирається домовлятися, у цьому випадку з обох боків. Щодо саміту Росія-НАТО – це був похорон, і не тільки НАТО, а взагалі таких форматів, швидше за все», - стверджує Олексій Попов.

Принагідно він посилається на те, що говорив представник РФ Глушко під час переговорів: він повідомив, що тут мали змогу висловитися 30 держав НАТО. Як зазначає економіст, якщо представники від кожної країни будуть говорити по 10 хв, то загалом це займе 5 годин із 7,5, виділених на переговори.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У приклад Олексій Попов наводить Естонію. «Армія Естонії – приблизно 900 осіб, включаючи військовий оркестр, почесну варту, розвідку, водіїв тощо. І сидить якась людина, скажімо, Туреччина. І слухає цю дуже важливу виставу. Ви розумієте, як це було обставлено та що люди відчували», - пояснює гість програми.

Як повідомляв Знай.ua, Попов назвав переговори Путіна та Байдена протокольним заходом.

Також Знай.ua писав про те, що Арестович прокоментував підсумки двосторонніх переговорів між США та Росією.