Коментар експерта був наданий у його відеоблозі в YouTube.

«Мені здається, боротьба США проти Північного потоку-2 – лише елемент гри з Росією, торгів, підвищення ставок. Це спроба сказати: якщо ви будете погано поводитися, то «Північному потоку-2» не бувати. Захід постійно говорить про «високу ціну», яку Росія заплатить за агресію проти України, але ж партнери так не роблять – вони не продають своїх партнерів. Партнер або залишається з тобою в бійці до кінця, або це партнер. Американці погрожують завадити запуску «ПП-2», але при цьому чомусь мовчать про «Північний потік-1», про «Ямал», про «Союз», словом, про те, що працює ще з радянських часів», - зазначає Руслан Бортник.

На його думку, все це лише дипломатія та політика, а вони не бувають чесними.

«СП-2» зміцнив би партнерство Росії з найбільшою країною Євросоюзу – Німеччиною, адже це німецько-російський проєкт. Це зміцнило б і позиції Німеччини, яка могла б купувати газ у «Газпрому» по 200 доларів, а продавати його в Європі по дві тисячі», - каже Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував становище, в якому зараз опинилася українська влада.

Також Знай.ua повідомляв, що на думку Бортника, події в Казахстані вдарили по економічних інтересах України у цій країні.