Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Суть петиції полягає в тому, щоб скасувати можливість вносити грошову заставу, якщо їх уже затримали. Ці люди повинні перебувати за ґратами до кінця слідства та суду. Чому це важливо та дуже актуально для України? Тому що в Україні вкрай часто практикується такий варіант розвитку подій: людину відпускають з в'язниці під заставу, і вона невідомо кудись безслідно пропадає», - розповіла Вікторія Панченко.

За її словами, перші кілька днів усі ЗМІ говорять лише про це, але потім ажіотаж стихає, всі починають забувати. Вона зазначила, що на цьому справді все закінчується. Вікторія Панченко додала, що винний у цей час відпочиває, наприклад, десь в іншій країні, використовуючи накрадені гроші.

«Людина, яка виходить під заставу, починає шукати будь-які методи, щоби закрити справу. Що стосується корупціонерів – це взагалі легко. Гроші є точно, знайомства теж. Цю місію часто беруть він друзі, близькі та родичі затриманого. Але мотивація і бажання у цих людей часто нижче, ніж у людей, яким світить справжній, причому невеликий термін за скоєні дії. Ця тема настільки поширена в Україні, що я дивуюся, як влада досі припускає подібне», - каже Вікторія Панченко.

Журналістка розповіла, що схожий законопроєкт уже діє в Україні стосовно людей, яких судять за виготовлення та розповсюдження наркотиків. На її думку, саме цей закон може стати чудовою основою для таких видів правопорушень, як зловживання владою, держзрада та корупція на керуючих позиціях.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Схоже, зараз один із небагатьох моментів, коли ми, прості українці, можемо реально вплинути на перебіг подій та допомогти у просуванні цього законопроєкту. Враховуючи, що родзинкою є те, що скасування застави має торкнутися саме тих людей, які займали керуючі позиції. А тепер давайте згадаємо, які зарплати одержують управлінці в нашій країні», - наголосила Вікторія Панченко.

Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.