Про це він розповів у програмі Сергія Доротича #SaveФОП.

За словами гостя програми, зараз є багато ознак, прямих і непрямих, що сектор тіньової економіки в Україні зростає. «Наприклад, у 2020 році, згідно з даними МВФ та Світового банку, частка зросла з 29 до 31 відсотка ВВП», - зазначає він. Зокрема, додає Михайло Кухар, йдеться приблизно про 60 млрд не гривень, а саме доларів.

Як пояснює економіст, найкраще розібратися з тіньовою економікою вдалося тим державам, які забезпечили комфортні умови «білому» сектору в економіці. «З тіньовою економікою можна боротися нагайкою, а можна цукеркою – у світовій практиці є багато прикладів і того, й іншого», - підкреслює він.

Михайло Кухар вважає, що саме так могло б все відбутися і в Україні. Як він пояснює, ніхто не народжується злочинцем, тому український бізнесмен, який не дотримується податкового законодавства, не обов’язково має кримінальний психотип, вся справа у бюрократах. «Вони все так зарегулювали, що людина не боїться порушувати закон – бо дотримуватися його буде ще гірше, ніж вирушити до в'язниці», - каже гість програми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кухар заявив, що українському політику не треба було залазити в кишеню до ФОПів.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, кого зобов'яжуть використовувати касові апарати.