Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова зазначила, що проблема енергокризи – це той самий фактор, завдяки якому може статися «ідеальний шторм». Вона пояснила, що у разі морозів узимку на нас чекає дуже непрості друга половина січня та лютий, коли доведеться зупиняти підприємства.

«Перша половина 2022 року несе дуже великі ризики, насамперед – для економіки, соціальної сфери. Доведеться переглядати держбюджет – минулого року НБУ ще вдавалося утримувати ситуацію під контролем, але що буде у 2022 – велике питання. Якщо енергоринки не стабілізуються, то перший виклик, який чекатиме на українців у 2022 році – це зростання ціни на газ. Поки що тарифи для населення вдається утримати, але якщо зростання відбудеться, то людям просто не буде чим платити комуналку», - каже Катерина Котенкова.

Журналістка зазначила, що далі, якщо відповідно до меморандуму МВФ ціни відпустять у вільне плавання, це спричинить і вибухове зростання цін на товари першої необхідності.

«Крім того, криза в енергетиці може обернутися зупинкою підприємств та втратою рентабельності їхньої продукції. Отже, люди залишаться без грошей, бо власники підприємств просто так платитимуть зарплати не будуть. А якщо у підприємств почнуться збитки, то можуть розпочатися скорочення та масові звільнення. Тому соціальна напруга зростає, проте поки що вона ще не вийшла на критичний рівень», - зазначила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.