Про це вона розповіла у програмі «Розмова з Анатолієм Якименком».

Як пояснює гостя програми, бажання збити температуру часто навіть більше шкодить, аніж допомагає. Вона зазначає, що лікар може призначити якісь жарознижувальні ліки, але їх не надто варто приймати, хіба на ніч. «Якщо ви можете переносити температуру до 38, то нехай організм бореться з хворобою», - підкреслює Ольга Голубовська.

За словами професора, найгірше, що немає засобів етіотропної суворої терапії, а вони усувають саму причину хвороби. «Ті антивірусні препарати суворо специфічної дії, які ми знаємо, можна порахувати на пальцях однієї руки», - пояснює вона.

Загалом же, каже гостя програми, можна лікувати і гепатит C, і ВІЛ-інфекцію, і герпесвірусну інфекцію, і певні інші інфекції, але не коронавірус, проти нього ще немає препаратів суворо специфічної дії. Вона додає, що зараз вони якраз з’являються. «Але вони можуть діяти й на інші віруси – а значить, і ефект від терапії вже не той», - підкреслює Ольга Голубовська.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Голубовська розповіла про причини, які найчастіше призводять до смерті пацієнтів від COVID-19.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко розповів, наскільки тестування на коронавірус могло б допомогти у боротьбі з пандемією в Україні.