Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«На початку з'явилася абонплата за газ, потім аванс за газ, а тепер хочуть, щоб заплатили за газ за минулі роки. Січень розпочався для українців з кількох тарифних сюрпризів, зокрема було підвищено ціни на послуги водопостачання та водовідведення, а також запроваджено нові тарифи на доставку блакитного палива. Але на цьому не зупиняються», – каже Катерина Котенкова.

Вона повідомила, що із січня українцям також доведеться доплатити частину коштів за температурні коефіцієнти. За її словами, в Україні стандартні умови для постачання блакитного палива це температура повітря 20 градусів вище за нуль та атмосферний тиск 760 мм ртутного стовпчика.

Катерина Котенкова додала, що взимку та влітку різні погодні умови, тому газ стискається та розширюється, залежно від температури. Журналістка зазначила, що для наближення обсягу газу до стандартних умов показання лічильника множать на відповідний коефіцієнт, який влітку нижчий, а взимку вищий.

«Відповідно, що вищий коефіцієнт, то вища оплата за блакитне паливо. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заборонила облгазам робити донарахування за коефіцієнтом для населення ще у 2018 році», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами журналістки, тоді регулятор зазначив, що різниця в коефіцієнтах вже включена до тарифів за паливо. Вона зазначила, що багато споживачів звернулися до суду, щоб не платити необґрунтовані нарахування, але газовики подали зустрічний позов та домоглися повернення доплати за температурну різницю.

«І тепер Верховний суд повернув доплати за температурні коефіцієнти та зобов'язав усіх сплатити ті суми, які їм нарахують додатково. Зазначається, що тепер облгази зможуть цілком законно нараховувати додаткові суми за попередні роки. Загалом, що хочуть, то й творять», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.