Про це він розповів у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24».

Як зазначає аналітик, ніхто – Китай, США, РФ чи Британія – не може диктувати свої умови, свою концепцію решті світу. «Ця концепція через якийсь час кане як у воду. Власне, останні тридцять років ми саме це й спостерігали, а зараз концепція гегемона поступово починає відходити на другий план і девальвуватися», - пояснює він і додає, що це відбувається тому, що всі прийняли одну концепцію.

Руслан Бізяєв підкреслює, що реальна політика – це про національні інтереси, зони їхнього захисту, але не про ультиматуми. Нова ж концепція, переконаний він, повинна базуватися на принциповій відсутності переможених та переможців, тобто на відсутності самої ідеї ультиматуму.

Для цього, пояснює експерт, потрібно, аби змінилися політичні еліти. «Зараз той процес уже потихеньку йде на пострадянському просторі та на Близькому Сході. Саме Близький Схід першим зрозумів і прийняв нові правила гри та почав діяти за ними», - розповідає Руслан Бізяєв.

Зокрема зараз, зазначає аналітик, прем'єр-міністр Ізраїлю Беннет говорить про ОАЕ як про військово-політичного союзника та заявляє про готовність стояти на захисті їхніх інтересів. Він підкреслює, що ще 2 роки тому про це не було й мови.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що зараз складається протистояння двох військово-політичних блоків – НАТО та ОДКБ.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що європейці відчули всі мінуси відсутності суверенітету ЄС.