Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

На думку Катерини Котенкової, цей рік для українців буде важким у плані тарифів. «Цього року, я вважаю, головним викликом, який стоятиме перед Україною, буде зростання тарифів на ЖКГ. Витрати бізнесу на послуги ЖКГ, що зросли, лягають у собівартість продукції, яку він продає», - зазначає вона.

Як зауважує журналістка, часто українці думають, що тарифи для населення не підняли, але насправді вищі тарифи для бізнесу призведуть до подорожчання всіх товарів та послуг, за які платять якраз-таки люди. «Тож тарифи підвищили для всіх. Тому що ми за всі ці послуги та товари платимо», - підкреслює вона.

Отже, констатує Катерина Котенкова, нема чому дивуватися: вартість товарів у магазинах постійно зростає, оскільки протягом одного року тарифи для бізнесу збільшили у кілька разів. Окрім того, додає вона, поки що тарифи на опалення для населення заморожені, але у 2022 році і вони зростуть. А відтак, підсумовує журналістка, комунальні тарифи – найбільший виклик для українців цього року.

За словами Катерини Котенкової, все це може вилитися у протести, які відбуваються і зараз, і відбувалися взимку торік. «Цього року українці платитимуть двічі: за тарифами, які нараховують їм, плюс вони оплачують і зростання тарифів для бізнесу, бо це зростання призводить до подорожчання всіх продуктів, послуг та товарів», - робить вона висновок.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, які доплати за газ очікують українців із січня.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, з якими проблемами зіткнуться українці у 2022 році через критичну ситуацію в енергетиці.