Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко послалася на закон України щодо пенсійного забезпечення. Журналістка зазначила, що там передбачено, що до стажу роботи зараховується час відходу непрацюючої матері за малолітніми дітьми, але не довше, ніж до досягнення кожною дитиною трирічного віку.

«Тобто догляд за кожною дитиною до трьох років зараховується матері як стаж. Але є свої нюанси. Якщо протягом цього часу жінка була в офіційній декретній відпустці або у відпустці для догляду за дитиною, тоді цей стаж зараховується на підставі родової книги», - повідомила Вікторія Панченко.

Журналістка пояснила, що цей стаж уже записаний на роботі і він автоматично зараховується. За її словами, якщо жінка не працювала в цей час або була звільнена якраз перед пологами, то стаж буде врахований на підставі свідоцтва про народження.

«Виходить, що стаж зможуть отримати всі, незалежно від того, працювала жінка в цей час чи ні. Єдина різниця в тому, як він буде зарахований. Якщо згідно з трудовою книжкою у жінки були перерви в роботі на період вагітності і до трьох років виховання, але в цей час у неї народилася дитина, то вона може отримати до трьох років стажу за кожну дитину. Виходить, якщо жінка народила трьох дітей, вона автоматично отримує 9 додаткових років стажу», - розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вона додала, що пенсійним законодавством передбачено надбавку на дітей. Журналістка пояснила, що жінки, яких турбує не стаж роботи, а сума доплат за кожну дитину, можуть переглянути цю інформацію. Зокрема, каже Вікторія Панченко, для непрацюючих пенсіонерів, які мають на утриманні дітей до 18 років, покладається надбавка в розмірі 150 гривень за дитину.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».