Коментар експерта пролунав у його відеоблозі в YouTube.

«Кожна країна у світі захищає свій національний інтерес. І у Женеві ми бачимо прагнення захистити свої інтереси. Багато хто питає, чому Росія дозволяє собі так нахабно розмовляти зі США, які позиціюють себе як лідера вільного світу. Росія – це хижак, який відчуває слабкість адміністрації Байдена. Американський президент каже одне, а робить інше: зокрема, обіцяє допомагати Україні, але знімає санкції з «Північного потоку-2». А Росія відчуває: зараз вона може добитися від американців всього, що захоче», - вважає Тарас Загородній.

За його словами, це насамперед стосується питання про розширення НАТО.

«Росія фактично вимагає виключити з НАТО всі країни Східної Європи. На це, певна річ, ніхто не піде. А зараз у НАТО, бачачи російське божевілля, прагнуть ще й Фінляндія та Швеція, котрі під час холодної війни були нейтральними. Оскільки переговори в Женеві тривали сім з половиною годин, можна зробити висновок, що ці питання обговорювалися. Позамежні вимоги Росії – це лише запрошення до розмови, але щось вона для себе може виторгувати», - припускає Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про глобальну гру, яку веде Росія.

Також Знай.ua повідомляв, що Загородній назвав переваги закону про локалізацію виробництва.