Про це він розповів у своєму блозі.

«США та Росія посилено вдають, ніби про щось домовляються. Насправді вони займаються взаємним шантажем, який явно виходить за межі навіть холодної війни. Тому що за цими загрозливими натяками проглядається ознака глобальної катастрофи. Росія ультимативно потребує неможливого», - заявив Олександр Кочетков.

Він пояснив, що РФ вимагає від НАТО, щоб вони відмовилися від уже заявленого рішення ухвалити у свої члени Україну та Грузію. За його словами, це рівнозначно вимогам, щоб НАТО під зовнішнім тиском відмовилося від принципового пункту своєї програми.

«Фактично ця пропозиція до НАТО саморозпуститись і здатися на милість Кремля. Такого нахабства навіть Сталін собі не дозволяв. У відповідь конгрес США запропонував забійний законопроєкт, який називається «Акт про захист суверенітету України», - розповів Олександр Кочетков.

Політолог пояснив, що цей акт забезпечує фактичну ліквідацію великих російських банків, а також санкції персонально проти Володимира Путіна. За його словами, останнє – найцікавіше, бо санкції проти глав держав накладаються лише у крайніх випадках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Такі санкції, якщо їх буде введено – це не удар по фінансах Путіна. Це удар по його статусу. Це демонстративне, громадське приниження великого та страшного. А тепер згадайте, наскільки глибоко сидять у російській еліті блатні традиції, та зрозумієте, наскільки низько впаде авторитет такого вождя», - каже Олександр Кочетков.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, що переговори Путіна та Байдена не зменшили ризик вторгнення РФ в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв пояснив, що потрібно зробити перед тим, як реінтегрувати Мінські угоди.