Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Під шумок, мабуть, новорічних свят, 23 грудня прийняли ухвалу, яку, ну загалом кожен сам вирішить які емоції вона викликає. Штрафи, знову штрафи, але цього разу на те, що й так належить людям», - заявила Катерина Котенкова.

Журналістка пояснила, що Кабінет Міністрів 23 грудня ухвалив постанову, в якій було затверджено розміри штрафів за заподіяння шкоди природно-заповідному фонду. За її словами, тепер, якщо вважають, що людина зрізала гриб і цим завдала шкоди природно-заповідному фонду, то треба заплатити за кожен гриб 75 грн.

«Щодо дерев, тут величезний штраф – аж 85 тисяч. Але і це ще не все, якщо повважають за потрібне, що ви, приміром, пошкодили кущ рослини, тож за кожен кущ штраф становитиме від 227 до 683 гривень. А що означає зашкодити? Це листочок упав? Може зачепив випадково і нахилилася квітка? За це вже оштрафують?», - каже Катерина Котенкова.

Вона зазначила, що штрафи були й раніше, але тепер їх підвищили вдесятеро, а також покарання стосуватиметься лише тих, хто збиратиме гриби чи ягоди на території строгих заповідників. Катерина Котенкова додала, що в таких місцях висять таблички, і служба охорони попереджає відвідувачів про існуючі обмеження, тому в міністерстві впевнені, що випадково помилитись та зібрати заборонене через незнання у таких зонах неможливо.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Важливо розуміти, що навіть у дозволених місцях гриби та ягоди можна збирати лише для власних потреб. Якщо українець хоче зайнятися відповідним промислом, йому потрібно отримати офіційний дозвіл. Тобто, всі вже люди особливо в селах, та й не тільки, багато хто любить їздити по гриби, а хтось за рахунок цього живе, те саме стосується й збирання ягід, тож тепер не можна. Навіть у дозволених місцях», - повідомила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про високі ціни на послуги ЖКГ, зокрема водопостачання.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про значне підвищення штрафів у 2022 році.