Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«У 2022 році українська економіка може зіткнутися з кількома викликами, які суттєво вплинуть на життя країни загалом. Серед них: військовий конфлікт, запровадження локдаунів через появу нових штамів ковіда», - каже Любов Рибалко.

За її словами, спалахи коронавірусу матимуть негативний вплив на економічну ситуацію, а насамперед на сферу послуг. Вона пояснила, що підприємства отримують найбільше обмежень та заборон. Любов Рибалко зазначила, що, як і раніше, основним завданням у 2022-му буде своєчасне отримання нових кредитів та нових траншів від МВФ, Єврокомісії та інших західних партнерів для того, щоб просто хоч якось пережити черговий фінансовий рік.

«Також є ризик повторення кризи 2008 року, який був спровокований американською іпотечною кризою. Адже у 2022 році може почати «сипатися» китайська економіка: у зв'язку з оголошенням банкрутства однієї з найбільших китайських будівельних компаній Evergrande. Втім, Україна так чи інакше відчує цю кризу, бо у слабких економіках будь-яка криза – фінансова, енергетична, продовольча – проявляється найгіршим чином», - розповіла Любов Рибалко.

Вона зазначила, що за таких умов для звичайних українців є один значний ризик – високі темпи інфляції через нову очевидну хвилю підвищення цін на енергоносії. Журналістка додала, що зараз уряд прийняв рішення про «заморожування» цін до березня, але коли ця заборона буде знята, на нас чекатиме чергова хвиля підвищення цін на енергоносії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буславець розповіла, як наша країна могла б уникнути енергетичної кризи.

Також Знай.ua писав про те, що Майстришин розповів, до яких наслідків може призвести закон про розвиток виробництва біометану.