Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

За словами гостя програми, у 2022 році порівняно з 2021 на українську економіку чекає погіршення. Зокрема, зазначає він, йдеться і про обмінний курс, і про інфляцію – і на це є причини. «Але якихось катастрофічних сценаріїв я не бачу», - переконаний Віктор Скаршевський.

Принагідно експерт розповідає, що не так давно прибутковість євробондів вийшла на рівень 24% річних, але цифра ця радше не має економічного обґрунтування, натомість вона виникла через панічні настрої. Сьогодні ж, зазначає він, вже спостерігається зниження їхньої прибутковості.

Водночас Віктор Скаршевський стверджує, що ситуація в українській економіці не погіршиться надто сильно. «Було б помилкою вважати, що Україні відмовлять у кредитах – інша річ, що у нинішній ситуації брати їх міг би лише божевільний», - підкреслює економіст.

Також він зазначає, що Україна вже пережила пік нагнітання панічних настроїв. «Це позначилося у тому числі й на обмінному курсі, який тепер не зможе швидко відновитися до колишнього рівня, але різко падати також не буд», - переконаний Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський заявив, що фондові спекулянти вирішили заробити на страху перед війною.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський розповів, від чого залежить стан української економіки у 2022 році.