Слова експерта прозвучали у програмі «Розвилка».

«Єврокомісія ухвалила виділити Україні 1,2 мільярда євро. На тлі нинішніх подій це дуже цікава та багатогранна новина, у якій відображаються всі геополітичні процеси за останні пів року. Україна отримала не просто екстрену фінансову допомогу, а своєрідний сигнал: вона має наслідувати ту політичну концепцію, яку висуває французький лідер Еммануель Макрон. Адже Франція в найближчі пів року буде головувати в Євросоюзі. Макрон уже окреслив свою мету: прискорення реформи Євросоюзу на благо Франції. І він, звичайно, мовчить про те, що це робитиметься на німецькі гроші», - зазначає Руслан Бізяєв.

Він наголосив на важливості цього факту для нашої країни.

«Від успіху суб'єктивізації Європи багато в чому залежатиме ситуація в Україні. Адже поки Британія та США поставляють нам зброю, Євросоюз дає гроші. А він це робить у той момент, коли ситуація із запасами газу стає критичною – зараз його у нас вистачає приблизно до кінця лютого. І це за нинішньої температури – від нуля до мінус шести. А якщо буде -15? Але гроші, отримані від Єврокомісії, дозволять Кабміну заткнути дірки», - каже Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував позицію адміністрації Байдена щодо України.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв висловив припущення щодо цілей візиту Ентоні Блінкена до Києва.