Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, їхню профспілку створили в лютому 2014 року, тобто після Майдану і, відповідно, керівництво МВС це мало цікавило, адже в державі відбувалися перестановки. Тобто, каже Сергій Джихур, ніхто спершу не звертав уваги на їхню організацію, тобто ніхто не допомагав, але не заважав. Тим не менш, додає він, це був шанс попрактикуватися.

Принагідно гість програми зазначає, що українські правоохоронці насправді мають багато прав, але реалізувати їх через наявні механізми не вдається. Зокрема, голова профспілки згадує, як він сам дійшов до суду, аби піти у відпустку по догляду за дитиною. «Нині у ній перебуває понад 700 осіб з усієї України. Найбільше жителів Дніпра та Запоріжжя. Все це – чинні працівники поліції», - повідомляє Сергій Джихур.

Метою же профспілки він називає захист соціально-економічних та трудових прав поліцейських. «Я сам постраждав на цьому ґрунті, і у мене є сильне бажання змінити ситуацію на краще», - підкреслює голова профспілки.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Всеукраїнська профспілка працівників сфери права закликала менеджмент гіпермаркетів дотримуватися законодавства.

Також Знай.ua писав про те, що Гнап розповів про незаконні звільнення в Україні.