Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Політика – це не просто персони. Персони – це уособлення якихось інтересів і, що найважливіше, якихось цінностей, що в Україні насправді дуже важко прищеплюється. Згадаємо особу Порошенка. Не будемо аналізувати його персону, але дуже цікаво, що в ситуації зі спробою притягнути його до кримінальної відповідальності не йде мова про персону. Для більшості українських громадян насправді неважливо, винен Порошенко чи не винен в юридичному сенсі», - вважає Олесь Доній.

На його думку, більшість українських громадян хочуть або щоб Порошенка посадили до в’язниці, або навпаки – щоб його виправдали. Журналіст додав, що мова іде не стільки про персону, скільки про символ. Олесь Доній зазначив, що для частини українців експрезидент є символом боротьби за українську територіальну цілісність, мову, церкву, державу, і хоча їх меншість, проте вони дуже активні.

«Це символ віри. Для інших Порошенко – це теж символ віри, але символ віри корупції, символ незаконного збагачення з використанням державних посад та символ таємних змовин з ворогом. І там, і там аргументація не працює. І там, і там є віра. А коли є питання віри, ми знаємо, що аргументи не працюють. Для дуже незначного відсотка українців насправді важливе питання законності. В Україні є велика персоніфікація політиків і є символізм», - заявив Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибаченко заявив, що сам Путін символізує собою іміджевий парадокс.

Також Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причину, яка стримує Путіна від повномасштабної війни з Україною.