Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Після радянсько-фінської війни територія Фінляндії зменшилася на 11%. Фіни втратили частину промисловості, частину території, це була хвороблива поразка. Але це не вплинуло на згуртування фінської нації, яка почала відбудовувати свою державу, піднімати економіку», - каже Олександр Мусієнко.

Політолог зазначив, що фіни займалися реформуванням політичної системи, наголошуючи на тому, що потрібна саме демократична Фінляндія, яка протистоятиме тоталітарним режимам. Але, за його словами, з наближенням початку Другої світової війни та безпосередньо перед підготовкою плану Гітлера щодо нападу на СРСР для Фінляндії теж почали наступати важкі часи.

«Адже справа в тому, що багато фінських політиків почали розуміти, що, швидше за все, вони будуть втягнуті в це протистояння і перед ними став дуже непростий вибір. Вибір того бік зайняти у цій війні і чи вдасться зберегти нейтральний статус. У принципі, ситуація складалася так, що союзу з Німеччиною було не уникнути», - заявив Олександр Мусієнко.

Він пояснив, що німці в цей період активно співпрацювали з Фінляндією економічно та політично, постачали продовольство, зерно, багато систем сучасного озброєння та іншого. Крім цього, зазначив Олександр Мусієнко, щойно Німеччина розпочала політику схиляння Фінляндії на свій бік, від фінів почали відторгатися британці, зменшилися їхні торговельно-економічні зв'язки.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Це стало неможливо надалі після окупації Норвегії Німеччиною, оскільки були відрізані шляхи сполучення і фактично неможливо було по північному морю доправляти вантажі до Британії і назад до Фінляндії. Тому це становило певні труднощі», - додав Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що таке «червоні лінії» для України у розумінні Путіна та Кремля.

Також для Знай.ua Бізяєв розповів про бурхливий розвиток армії Радянського Союзу в 30-х роках ХХ століття, яку називали найсильнішою в Європі.