Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Як нагадує політолог, три англосаксонські держави та РФ порекомендували сім’ям дипломатів виїхати з України. Але це, переконаний Володимир Фесенко, лише показує рівень напруги у переговорному процесі. «Напруження в переговорах з РФ штовхає США на дещо неадекватні дії», - підкреслює він.

Принагідно експерт посилається на думку військових експертів і зазначає, що ризик розгортання великої війни, яка простягатиметься по всьому кордоні України з РФ, перебільшений. Натомість, зазначає він, є небезпека радше локальних військових операцій. «Такий ризик, спричинений складнощами у переговорах меду США та Росією, стосується не лише України», - міркує Володимир Фесенко.

Тим не менш, каже гість програми, зараз війська РФ стоять біля кордону з Україною, тому Сполучені Штати й висловлюють побоювання щодо небезпеки військової ескалації. Сам же політолог переконаний, що багато в чому переважає емоційне сприйняття ситуації, а ризик війни насправді не такий вже й великий. «У США, Великій Британії та Австралії побоюються, що в Україні повториться торішня ситуація в Афганістані, і вони не встигнуть евакуювати своїх громадян», - повідомляє Володимир Фесенко.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко заявив, що в американсько-російських переговорах зростатиме напруженість.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков дав свою оцінку ймовірності великомасштабного вторгнення військ путінської Росії.