Свій коментар він дав у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Україна має велику проблему – відсутність національної ідеї. Я об'їздив всю Україну, і вважаю її не лише найбагатшою, а й благословенною країною. Але що самі українці мають із цього багатства? Ми продаємо туркам зерно, а купуємо у них борошно із цього зерна. Будь-який студент-першокурсник економічного факультету розповість вам, що багатство країни – це продукція та додаткова вартість, що додається до неї. Багатство країни – це кожна людина, яка щось робить. Турки, румуни, болгари це розуміють, і тому купують у нас ліс, тут же роблять з нього меблі та продають нам. А ми не розуміємо», - нарікає Володимир Кацман.

За його словами, в Україні багатство країни та багатство її громадян ніяк не пов'язані між собою.

«Коли ми прирівняємо багатство держави до багатства людей – то й буде національна ідея. Мій варіант цієї ідеї – зробити громадян такими ж багатими, як потенційно багата Україна. За такого достатку ресурсів не можна бути бідними», - вважає Володимир Кацман.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він поставив питання, яке місце Україна хоче зайняти в Європі.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Кацмана, українські дипломати забули, у чому полягає їхня місія.