Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Юрій Подорожній зазначив, що зустріч Блінкена та Лаврова відбулася на тлі заяв про те, що жодна сторона не очікує проривів на цій зустрічі. На його думку, а в результат перемовин можна було б і не аналізувати, враховуючи, що зустріч тривала менше заявлених двох годин.

«Зустріч – це наслідок ультиматуму, який висунула Російська Федерація колективному Заходу щодо нерозширення НАТО та не вступу України до альянсу. Мова йде про два документи – Договір РФ та США про гарантії безпеки та Угоди про міри забезпечення безпеки РФ та держав-членів організації північноатлантичного договору. Для росіян ця зустріч є важливою і лягає в контекст продовження серії двосторонніх російсько-американських зустрічей», - розповів Юрій Подорожній.

За його словами, навіть коли було намагання розпочати дискусії в ОБСЄ щодо цих документів, Росія присікла можливість вивести дискусію щодо цього питання з російсько-американської рамки. На думку експерта, пресконференція Лаврова не показала нічого нового: російський міністр розповів про загрозу з боку «київського режиму» як називає українську владу Лавров.

«Така риторика повторила та підкреслила, що київський режим курується «західними спонсорами», а тому перемовинами по Україні Москва вестиме лише з США. В цьому контексті зрозуміло, що двосторонніх зустрічей Зеленський-Путін або Зеленський-Путін-Байден не відбудеться», - вважає Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Політтехнолог зазначив, що мова Лаврова звелась до того, що вони передали у Вашингтон вимоги на папері, а тому далі будуть розмовляти лише після письмової відповіді з боку країн НАТО. На думку Юрія Подорожнього, не менш млявими та передбачуваними стали заяви також і Ентоні Блінкена.

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко заявив, що в американсько-російських переговорах зростатиме напруженість.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков дав свою оцінку ймовірності великомасштабного вторгнення військ путінської Росії.