Про це вона повідомила на каналі «Акценти».

«Соціальна напруга зростає, проте поки що вона ще не вийшла на критичний рівень. Але все може змінитися, якщо влада не чутиме людей. Чи дійде справа до протестів – питання у всіх мовою», - заявила Любов Рибалко.

Журналістка зазначила, що зараз багато грошей з бюджету витрачається на першочергові потреби для країни, наприклад, ремонт доріг. За її словами, цього року передбачено рекордний бюджет для будівництва та ремонту доріг, а витрати «Укравтодору» зростуть майже на 10 млрд і становитимуть близько 80 мільярдів. Любов Рибалко додала, що у 2022 році на дороги витратять майже 125 млрд гривень за всіма статтями витрат.

Вона наголосила, що цього року також перше фінансування отримає Президентський університет. Журналістка додала, що хоча загальна вартість будівництва об'єкта понад 7 мільярдів, у бюджеті 2022 року на університет закладено поки що лише 500 млн, що сама вона вважає недоцільним.

«З огляду на те, що медицина – це сфера, від якої залежить життя всієї країни, гідне забезпечення медиків – один з пріоритетів у держбюджеті на цей рік. Оскільки суму зарплат вже конкретизовано, тут не виконати обіцянки уряд просто не має права. Якою ціною можуть знайти гроші на всі обіцянки президента? Ну, можуть десь заощадити, на якійсь іншій галузі», - каже Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, журналістка нагадала про проблему енергокризи в Україні, що може стати проблемою для закінчення опалювального сезону. За її словами, на нас чекає дуже непростий лютий, коли доведеться зупиняти підприємства.

«Але одне вже точно ми розуміємо на 100%: перша половина 2022 року несе дуже великі ризики, насамперед – для економіки та соціальної сфери. І як ми переживемо цю зиму, до закінчення морозів, а потім з якими викликами зіткнемося після – залишається лише здогадуватися», - вважає Любов Рибалко.

Як повідомляв Знай.ua, Кухар заявив, що українському політику не треба було залазити в кишеню до ФОПів.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».