Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Свого часу була ідея, що Донецьк треба зберегти. Але друзі мені казали: Ти не розумієш. Люди дивитимуться на танки, що проходять по Донецьку, і обговорюватимуть, сидячи в кав'ярнях, в який гарний колір пофарбована техніка». І коли через півтора місяця Гіркін зайшов, люди були шоковані. Це при тому, що багато хто був підготовлений, вже не кажучи про цивільних», - розповів він.

На думку «Пілігрима», противник не бомбардуватиме мегаполіси з багатомільйонним населенням.

«Це величезна кількість грошей, робочої сили, яка вигідна будь-якому окупанту. Насправді не бомбитимуть Київ, не знищуватимуть Дніпро. Це невигідно. Їм вигідно замкнути, а потім займатися своїми справами. Взяти за приклад Донецьк», - зазначає він.

Необов'язково проводити воєнні дії. Достатньо будь-якого катаклізму – і посиплеться все, продовжує «Пілігрим». Наприклад, з моменту, коли побили студентів, до виходу сотень тисяч людей на Майдан пройшло кілька годин.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

«Люди мали порив захистити. Але річ у тім, що страх набагато сильніший, це найсильніше почуття у людини. І коли щось станеться, буде паніка. Як мінімум, мільйон людей у Києві захочуть кудись іти, не знаючи куди. Люди мають бути готові. Боятися не треба. Ми маємо досить сильну армію, це факт. І буде дуже важко, коли запруться (російські окупанти – Ред.). Хлопців накриватимуть дуже серйозно. Тих, хто вміє воювати, маємо 150 тисяч хлопців-ветеранів. Цього більш ніж достатньо», - переконує «Пілігрим».

Як повідомляв Знай.ua, дипломат Олександр Чалий заявив, що найближчим часом не слід очікувати нападу Росії на Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Дацюк наголосив на недоліках зовнішньої політики України.