Про це він розповів у своєму блозі.

«НАТО розширювалося на Схід, намагаючись враховувати інтереси Росії. Ядерна зброя не була зсунута з точки, де вона зберігалася за часів Холодної війни, а саме найближча така точка – це Німеччина, якщо подивитися тут у Європі. У країнах Балтії ядерна зброя не з'явилася, у Польщі та Румунії теж», - розповів Олександр Мусієнко.

Він додав, що НАТО не побудувало на стаціонарних засадах постійних військових баз у країнах Балтії. За його словами, тільки недавно на вимогу Польщі почалася реалізовуватись можлива концепція створення військової бази США на території Польщі. Олександр Мусієнко пояснив, що НАТО не будувало постійні військові бази, щоб не створювати додаткових осередків напруги у відносинах із РФ. Також, додав експерт, НАТО не розміщувало якихось стратегічних наступальних озброєнь.

«Тобто НАТО не зробило нічого такого з часів розпаду СРСР для того, щоб нашкодити Росії, для того, щоб посунути ядерну зброю, щоб розхитати стратегічну стабільність, яка зберігалася між США та СРСР. У той же час, Росія спробувала спочатку це була війна проти Грузії, потім України, мотивуючи це тим, що є якісь загрози з боку НАТО. Але аргументувати це було неможливо. Як і не можуть зараз», - вважає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив свою думку про те, чи потрібні Україні миротворці НАТО.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російське керівництво підміняє внутрішню політику зовнішньої.