Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Ми як країна перебуваємо перед великими загрозами. Мова йде й про російські війська на кордоні і про заяви Білорусі, що вона підтримає Росію в цій війні, і, на жаль, мова йде про не зовсім адекватні дії сьогоднішньої влади», - наголосив під час заходу керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.

У публікації зазначено, що участь у заході взяло понад 300 людей, з яких більшість – звичайні українці, які хочуть вміти захищати свою домівку у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Як і у 2014 році, ми опиняємося в ситуації, коли боронити власний дім нам доводиться власноруч. Але, на відміну від того часу, ми маємо суттєву перевагу – більше, ніж 400 тисяч учасників бойових дій, ветерани російсько-української війни. І сьогодні саме ветерани є рушійною силою опору», - сказав під час заходу ветеран війни з РФ Максим Зайченко.

На сайті сказано, що задля більшої ефективності тренування, учасники були розподілені за рівнем підготовки. Під час тренування учасники мали змогу пройти заняття з тактики й медицини, інструктаж поводження зі зброєю, тренування з ведення бою у місті, проходження смуги перешкод, відпрацювання техніки ведення засідок.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

«За словами організаторів, сьогоднішній вишкіл – лише один із заходів в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!», тому подібні тренування з підготовки населення до захисту від окупантів будуть проходити в багатьох містах України. Слідкуйте за анонсами на наших ресурсах», - підкреслено на сайті.

Як повідомляв Знай.ua, представник Нацкорпусу дав українцям поради щодо виживання під час обстрілу або бомбування.

Також Знай.ua повідомляв, що у Національному Корпусі повідомили про поганий стан бомбосховищ у Черкасах.