Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Олександр Мусієнко розповів, що у 1917 році в Києві відбувся так званий з'їзд поневолених народів – форум представників народів колишньої Російської імперії, які хотіли розв'язати національні проблеми, визначити свою подальшу долю та історичну перспективу.

«Дуже важливо пам’ятати, що в нас 1917 році такий з’їзд відбувся і можливо ми в майбутньому зможемо говорити про те, що ми зможемо організувати подібне в Києві», - вважає експерт.

За словами Олександра Мусієнка, ми можемо зібрати представників корінних народів, які не задоволені політикою Кремля, громадських і інших рухів, які в опозиції і не задоволені тим, що відбувається, задля того, щоб обговорити, яким чином протидіяти спільно російській агресивній імперській політиці.

«Яким чином зупинити цю імперію, яка, незважаючи на те, що вона ослабла дуже серйозно, але продовжує наступати, продовжує рефлексувати, як той монстр. Тобто про це насправді потрібно задумуватися. Нам треба вивчати те, що відбувається там, вивчати історію цих народів, шукати точки взаємодії. Тому що я переконаний, що у нас одна спільна амбітна політична мета – нарешті зупинити Росію як імперську державу», - заявив Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На його думку, вкрай важливо розуміти, що імперія починається завжди з поневолення народів, а закінчитися вона може і має зі звільнення тих народів, які вона поневолила. Він додав, що це нам підтверджує історія.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив свою думку про те, чи потрібні Україні миротворці НАТО.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російське керівництво підміняє внутрішню політику зовнішньої.