Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай.24».

Як зазначає експерт, загалом співвідношення між рейтингами Порошенка та Зеленського залишається таким же, зміни стосуються лише деталей. «Ми бачимо, що зараз влада знову почала просідати. Нагадаю, що у лютому 2021 року рейтинг Зеленського теж упав, Порошенко та Бойко його майже наздогнали, а партія «Слуга народу» була на 3-4 місці», - розповідає Руслан Бортник. Далі же, констатує він, рейтинг влади зріс, а свого піку досягнув після святкування Дня Незалежності.

Отже, каже політтехнолог, рейтинг влади, по суті, залишається сталим, а всі зміни відбуваються хвилеподібно. Інше питання, підкреслює він, - чи можна довіряти рейтингам українських політиків і чи не «намальовані» вони. «Звичайно, і вірити всім рейтингам теж не можна – у цій галузі існують десятки компаній на кшталт «Роги та копита», - стверджує Руслан Бортник.

З іншого боку, зазначає експерт, деякі соціологічні компанії подають такі результати опитувань, що повністю відповідають і результатам виборів. Тим не мнеш, додає він, є такий нюанс, що політик може мати доволі високий і справжній рейтинг у 8-10% і не пройти. «Якщо при цьому навколо нього не буде достатньо серйозних і відомих постатей, то на виборах він провалиться у порожнечу», - пояснює Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що політичної опозиції в Україні немає – є економічна опозиція.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко прокоментував можливість, що народні виступи проти влади очолить Порошенко.