Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«В Україні за 2021 рік катастрофічно подорожчали продукти харчування, і у зв’язку з цим у 2022 році Кабінет міністрів України збирається запровадити продуктові картки для соціальних верств населення. За 2021 рік ціни в Україні зросли на 10%», - каже Олег Попенко.

За його словами, найбільше ціни зросли на газ та електроенергію, а також на продукти харчування. Експерт зазначив, що про це повідомляє Держстат України. Олег Попенко додав, що споживчі ціни у грудні 2021 року за місяць зросли на 0,6%, а за рік – на 10%. Він розповів, що базова інфляція за місяць становила 0,4% або 7,9% за рік загалом.

«Такий показник інфляції є рекордним в Україні з 2017 року. Найбільше, порівняно з 2020 роком, зросли ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інше паливо – на 23,2%. Така динаміка зумовлена зростанням цін на природний газ – +65,8% на рік та електроенергію –+34,1%. Зауважимо, що зростання загального рівня цін на енергоносії зумовлене насамперед ринковими цінами, за якими газ та електроенергію купує бізнес», - розповів Олег Попенко.

Він заявив, що продукти харчування підскочили за рік на 10,8%, що в основному обумовлено цінами на цукор, олію та яйця. За словами Олега Попенка, за рік вони зросли на 61,5%, 57,7% та 47% відповідно, а також у 2021 році зросли ціни на хліб – 15,8%, м'ясо – 9,3%, макарони – 9, 1% та олія – 8,9%. Експерт зазначив, що з урахуванням всього цього та зростання інфляції та зростання тарифів Кабінет Міністрів пропонує запровадити продуктові картки для соціальних верств населення.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Український уряд не в змозі забезпечити українських пенсіонерів нормальними зарплатами і знайшов для себе такий варіант, як картки, повертаючись у далекі 90-ті роки. Тож будьте готові до того, що у 2022 році у вас на руках не вистачатиме грошей і вам дадуть папірці для отримання хліба, як у блокадному Ленінграді», - заявив Олег Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.