Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

За словами гостя програми, з’ясувалося, що Україна має деяких стратегічних партнерів на міжнародній арені. «Такі стосунки подібні до сімейних – тут можливі сварки, але сім'я все одно залишається сім'єю», - міркує він.

Зокрема, Гарі Табах говорить про Ізраїль, який, на його думку, попри непорозуміння, об’єктивно є стратегічним партнером української держави. Він підкреслює, що Росія, ворогуючи з Україною, підтримує також і ворогів Ізраїлю, тобто Іран, арабські держави. «Попри всі конфлікти, в Україні розуміють: стратегічно треба дружити з Ізраїлем, і він – на правильній стороні», - констатує екскапітан. Він переконаний, що будь-які гострі кути у відносинах можна згладити, хоча й зазначає, що не є ані політиком, ані дипломатом.

У цьому контексті гість програми також говорить про Польщу як про одного з головних стратегічних союзників України. Принагідно Гарі Табах зазначає, що гарно знає цю державу і служив там протягом 4 років, тобто довше, аніж будь-де. «Так, Україна має конфлікт з Польщею, але це саме сімейний конфлікт. Якщо на ці країни хтось нападе, то вони все одно стоятимуть один за одного», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах заявив, що Україна сьогодні у тисячу разів краще готова до війни з Росією, ніж у 2014 році.

Також Знай.ua писав про те, що Бобровська розповіла, чи може Україна очікувати на допомогу у разі вторгнення Росії.