Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Як згадує експерт, у 1917 році в Києві пройшов з'їзд народів колишньої Російської імперії, які мали визначитися щодо своєї подальшої долі, історичної перспективи та розв’язати свої національні питання. Він підкреслює, що саме Україна, по суті, ініціювала цей захід. «Чому це відбувалося? Тому що не може йти мова про звільнення від будь-якої імперії, якщо не гарантована свобода для народів, які входять – частково чи повноцінно – в цю імперію», - пояснює Олександр Мусієнко.

Зараз же, розповідає він, можна спостерігати, що корінні народи на території Російської Федерації мають певні проблеми із порозумінням з центром, тобто з Москвою. «Вони не задоволені в силу різних причин», - підкреслює експерт. Він вважає, що цю тему потрібно вивчати і варто знати, що і як відбувається в Росії на місцях.

Принагідно Олександр Мусієнко зазначає, що часто Україні не вистачає цих знань і це заважає стримувати агресію супротивники. До того ж, каже він, українцям бракує рефлексії над цими подіями, вони просто не бачать, де можуть виявитися корисними. «Якщо ми сьогодні будемо говорити про підтримку тих народів, які готові боротися за свою свободу, які готові звільнитись з імперських пут, хочуть більше свободи, не задоволені російськими військовими авантюрами і політикою Москви – я думаю, це було б корисно», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як Росія спекулює заяви про загрозу з боку НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому Україні важливо об’єднатися із корінними народами на території Росії.