Його коментар прозвучав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Можливість союзу з Британією та Польщею є, питання в тому, чи скористається нею Україна. Адже доля вже неодноразово надавала нашій країні шанс, а ми його упускали. Борис Джонсон продемонстрував: що б не говорили, британська школа дипломатії на голову вища за американську. А для України це можливість знайти нових партнерів, або навіть реальних союзників у мінливій геополітичній ситуації. У самого Джонсона сильно просіли рейтинги – і він зробив сильний хід, показавши свою політичну ефективність. Цим кроком він приніс користь і собі, і Великій Британії», - вважає Андрій Золотарьов.

Він також розповів, які вигоди та кому може принести новий альянс.

«Британія матиме з цього союзу основну користь – вона підвищить свій статус як геополітичний гравець. Україна у союзі з Британією значно посилить свою обороноздатність. Однак поки що військова допомога Україні має швидше символічний характер – вона не може серйозно змінити баланс сил. Змінити його могло б, наприклад, постачання винищувачів четвертого покоління, адже українська військова авіація дуже мала. Також нам конче потрібні сучасні системи ППО», - зазначає Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував перспективи тюремного терміну для експрезидента Петра Порошенка.

Також Знай.ua повідомляв, що Золотарьов оцінив ризик енергетичного колапсу для України цієї зими.