Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«От людям не знають, як ще гайки закрутити. Так уже хочуть дістатися кишені кожного українця. Усі вже, думаю, чули про контроль доходів та витрат людей. Плани влади такі: перевірити доходи українців з 1995 року — звідки взялися гроші на майно та чи сплачені з них податки», - повідомила Катерина Котенкова.

Журналістка вважає, що такі перевірки треба розпочати з чиновників, починаючи ще з 90-х. На її думку, незрозуміло, чому їх не чіпають, адже якщо людина за короткий час при владі купує квартири, машини, будує будинки, ну зрозуміло, що ці гроші з'явилися у нього не чесним шляхом.

«Чому не чіпають чиновників? Рука миє руку? Мабуть тому. Але доходи українців не дають владі спокою. Нещодавно в пресі пройшла інформація про нові перевірки, які нібито стартують уже з початку цього року. Відповідно до неї, податківці збираються уважно моніторити доходи, отримані від незалежної професійної діяльності», - розповіла Катерина Котенкова.

Журналістка наголосила, що Данило Гетманцев це спростував. Але, на її думку, фейком може бути далеко не все. Катерина Котенкова пояснила, що у багатьох ЗМІ з'явилася скандальна новина: нібито вже з початку цього року податківці почнуть перевіряти доходи людей, які зараз, по суті, проходять повз фіскали.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За її словами, під перевірки можуть потрапити прибутки від незалежної професійної діяльності, тих, хто працює на неофіційній роботі. Вона пояснила, що йдеться про підробітки без офіційного оформлення до штату, кошти, отримані з іншої країни, здавання в оренду нерухомого майна та інше.

«І нібито якщо податківці знайдуть «зайве», то доведеться заплатити за нерухомість, авто, права інтелектуальної власності 5%, за дохід з інших активів 10%. Але податки на багато перерахованих доходів є і зараз. Як і штрафи за ухилення від них», - наголосила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Осадчук заявив, що ідея з продуктовими картами свідчить про провал економічної політики влади.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.