Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«У лютому начебто не планують підвищувати тарифи, але поки що рано ще щось говорити, хоча в Нацбанку заговорили про неминуче підвищення тарифів на комуналку. А якщо точніше, то Україні може загрожувати перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги. Скоригувати їх, ймовірно, необхідно буде через збільшення світових цін на енергоносії», – повідомила Катерина Котенкова.

Вона розповіла, що про це йдеться у повідомленні на сайті Національного банку. За словами журналістки, регулятор зазначив, що ціни на енергоносії залишатимуться високими довше, ніж прогнозувалося. Катерина Котенкова пояснила, що це призведе до тиску на виробничі витрати бізнесу та потребуватиме поступової корекції тарифів на ЖКП, йдеться у повідомленні.

«Але як буде час, покаже. Але у лютому ми отримаємо платіжки за січень. Адже із січня зросли тарифи на воду. Це означає, що вже у лютому споживачі отримають платіжки з новими цифрами. Зокрема вартість одного кубометра в середньому подорожчала на 5 гривень», - розповіла Катерина Котенкова.

За її словами, Нацкомісія, яка регулює тарифи у сфері енергетики та комунальних послуг в Україні, дозволила підвищити тарифи на холодну воду через збільшення витрат на електрику, ремонти та зарплати працівників підприємств. Журналістка наголосила, що вартість кубометра холодної води зросла у всіх містах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«До того ж ті, хто вже отримав платіжки за опалення за грудень, розуміють, що ціна щось зросла. У когось не встановлено лічильник, тому платити доводиться за підвищеними нормами споживання; десь утеплені будинки, але це рідкість, звичайно, десь не утеплені, від цього теж залежить ціна», - додала Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.