Про це він розповів на Youtube-каналі Національного Корпусу.

«Головна порада для мирних жителів на випадок війни – це покинути населений пункт ще до того, як там почнуться бойові дії. Через засоби масової інформації, інтернет або систему централізованого сповіщення ви маєте отримати заздалегідь інформацію про наближення ворожої армії, а отже матимете певний час для того, аби евакуюватися», - зазначив Максим Зайченко.

За словами експерта, залишати місто, у якому вже почалися бої, небезпечно, тому що можна опинитись під зустрічним вогнем. Також, як зазначив Максим Зайченко, якщо місто буде знаходитись в оточені, є шанс, що навколо населеного пункту будуть зведені блокпости, які також знижують шанс вибратися із міста.

«Заздалегідь з членами своєї родини детально продумайте план евакуації, оберіть конкретне місто, куди ви плануєте переїхати, та яким чином ви плануєте це робити. Також продумайте альтернативні варіанти, якщо щось піде не так з вашим основним планом», - підкреслив Максим Зайченко.

Експерт радить завчасно підготувати екстрену валізу з усім необхідним, а також не використовувати камуфляжний одяг, тим паче, якщо ви залишились у місті, де відбуваються бойові дії, бо ворог буде вас вважати за загрозу й намагатиметься знищити.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Києві відбувся військовий вишкіл для цивільного населення.

Також Знай.ua повідомляв, що представник Нацкорпусу дав українцям поради щодо виживання під час обстрілу або бомбування.