Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Кожен маленький бізнес має бізнес-план, навіть написаний на серветці одним реченням. А ціла країна бізнес-плану не має. У нас навіть президент казав: «Скажіть мені, що будувати, і вам збудую». Ми маємо величезну країну в центрі Європи, яка має величезний потенціал, але не існує будь-якого документа, який би говорив про те, куди ця країна має рухатися», - каже він.

Політолог спілкувався з майбутніми прем’єрами, президентами, політичними лідерами, депутатами Верховної Ради.

«Вони всі мені казали: «Так, так, зараз ми візьмемо владу, виграємо вибори, а тоді сядемо і почнемо говорити про ідеологію, про доктрину». Але тоді під час цих розмов сформувалося певне середовище. Це було спілкування в рамках фундації імені Олега Ольжича, Клубу молодих підприємців і, зрештою, центру розвитку суспільства, який був створений як мозковий центр. У нас була ідея створення аналітичного центру, який би працював над цією українською доктриною. Ми дивилися, який вектор руху міг би задавати для українців і для України, куди ми мали би йти, якщо ми говоримо про майбутнє», - міркує експерт.

Тоді виникла ідея проаналізувати, які проєкти мають перспективу, які найбільше в часі існували?

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Ми дійшли висновку, що найдовше існували саме цивілізаційні проєкти. Так, певні нації є одночасно цивілізаціями. Ми можемо говорити про японську цивілізацію, яка є продуктом японської нації. Тоді ми зрозуміли, що перед тим як перейти до цивілізаційного проєкту, до побудови цивілізації, треба пройти певні етапи. Першим було формування громадського суспільства», - завершує він.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков заявив, що Кремль хоче зробити з України другу Білорусь.

Також Знай.ua повідомляв, що Руслан Рохов пояснив, як має працювати Верховна Рада України.