Про це він розповів у програмі «Романенко. Бесіди».

За словами експерта, розгортання повномасштабної війни проти України аж ніяк не вигідне Росії. «Прогноз російської агресії видається мені нелогічним», - підкреслює він.

Зокрема, Віктор Андрусів говорить про економічні проблеми, пов’язані із таким сценарієм розвитку подій. «Наприклад, Гітлеру було вигідно захоплювати Чехословаччину чи Францію, але Путіну захоплення України не дасть таких ресурсів, щоб покрити збитки від санкцій – принаймні не відразу. Стратегічної вигоди тут також немає», - пояснює він.

Водночас гість програми зауважує, що Росія радше хоче відмежуватися від НАТО, а захоплення території України призведе до протилежного ефекту. Він вважає, що Путін не має наміру воювати з Альянсом.

А відтак, констатує Віктор Андрусів, весь цей час агресія з боку РФ радше була шантажем, який доволі успішно працює ось уже 8 років. Як підкреслює експерт, щойно Росія створює загрозу, всі йдуть на її умову або хоч намагаються знайти компроміс. «І в Москві звикли, що шантаж веде до успіху, бо Захід не хоче воювати. Росія перетворилася на справжнього гопніка», - каже гість програми.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що ми повинні агресивно нав’язуватися до Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков оцінив успіхи України в інформаційній війні з РФ.