Про це він розповів на каналі Знай.ua.

Олег Попенко прокоментував новий внесений до парламенту законопроєкт про домогосподарства. За його словами, ця ініціатива розглядатиметься владою всерйоз. Експерт пояснив, що суть законопроєкту полягає в тому, що люди, які мешкають у квартирах, тепер мають право формувати домогосподарство. Він додав, що у людей, які проживають в одній квартирі, не буде особового рахунку на квартиру, а буде особовий рахунок на домогосподарство.

«Розумієте, що під виглядом прекрасних малюнків він криється в деталях. Перше – це змусити всіх українців подавати декларації. Бо домогосподарство має подавати декларації. Це перше. Кожен має принести щорічно декларації. Це світова практика, про неї багато хто говорить. Але не може бути так, щоби наша влада зробила щось хороше для людей», - заявив Олег Попенко.

Він пояснив, що домогосподарство – це юридична особа, а комунальні тарифи для юридичних осіб в Україні є набагато вищими, ніж для населення. Експерт підкреслив, що, наприклад, вартість опалення або електроенергії у Києві для юридичних осіб у 4 рази дорожча, ніж для побутових споживачів.

«Тобто вартість електроенергії 1,44-1,68 грн, а якщо ви зареєстрували домогосподарство або вас змусять це зробити – одразу вартість електроенергії буде по 7 грн. Опалення буде не 40 грн. на м.кв., а 200-250 грн. на м.кв. Якщо вони піднімуть тарифи, всі зволуть, а так ти зареєструвався – і все», - пояснив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.