Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Максим Ялі нагадав, що минулого тижня столицю України відвідали прем'єри Великої Британії та Польщі. За його словами, спочатку очікувалося підписання документів та офіційне створення нового тристороннього альянсу в оборонній та економічній сфері.

Політолог розповів, що, згідно з офіційною версією озвученою міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, цього не сталося через захворювання коронавірусом міністра закордонних справ Великобританії якраз напередодні вильоту до Києва. Максим Ялі також наголосив на заяві міністра про те, що саме Київ став ініціатором створення нового формату співпраці насамперед в оборонній сфері.

«І Польща, і Велика Британія розглядають Росію як загрозу своїй національній безпеці та стабільності на європейському континенті. Велика Британія історично завжди виступала в альянсах проти Росії, коли її геополітичні амбіції загрожували порушити баланс сили у Європі та світі», - розповів Максим Ялі.

Він зазначив, що після виходу зі складу ЄС Лондон намагається повернути собі роль як одного з головних геополітичних гравців у момент, коли йде стрімке формування нового світового порядку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Незважаючи на те, що жодних офіційних документів щодо створення нової осі зі стримування територіальної експансії Росії не було, було досягнуто домовленостей щодо надання допомоги Україні у сферах, які є вкрай важливими зараз для України саме зараз. Насамперед – у військовій та енергетичній», - додав Максим Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Бізяєв прокоментував реакцію США на ультимативні вимоги Росії.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі підбив підсумки переговорів між колективним Заходом та Росією.