Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Як відомо, Китай мислить тисячоліттями. Він не мислить короткостроково, днями чи тижнями, а десятиліттями та століттями. Так ось ми останнім часом дуже часто чуємо про те, що Російська Федерація і Китай будуть формувати якийсь військово-політичний блок, наближатися до точок взаємодії з різних програм і це все лунає все активніше і активніше. Що начебто ця співпраця між ними вона читається стратегічно тощо», - розповів Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що нещодавно державний секретар США Ентоні Блінкен зателефонував міністру закордонних справ Китайської народної Республіки Ван Ї, і вони обговорили, зокрема, питання російсько-українського протистояння. За словами експерта, Блінкен попросив свого китайського колегу повпливати на Кремль, щоб Росія не вдавалась до спроб продовження конфлікту і повномасштабного вторгнення на територію України.

«Цікава комунікація на тлі того що багато аналітиків чомусь уже намалювали формулу згідно з якою РФ неодмінно буде блокуватися з Китаєм і разом вони будуть погрожувати всьому світу і це буде найбільша військово економічна і політична потуга. Але я так не думаю», - заявив Олександр Мусієнко.

За його словами, Китай і до сьогодні рефлексує на тему того, що окремі землі, які сьогодні входять до території РФ, мають належати сьогоднішньому Китаю. Він додав, що в останнього є своя думка щодо цього та своя позиція. Олександр Мусієнко підкреслив, що для цього Китай готовий застосовувати не військову експансію, а економічну, демографічну, політичну, культурну та інші елементи, і готовий йти в довгу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Тобто певною мірою Китай готовий до розширення своєї держави та імперії, але не за рахунок воєнних механізмів. Можливо, ми тому менше чуємо про це. Але дійсно, Китай має серйозні амбіції», - вважає Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як Росія спекулює заяви про загрозу з боку НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому Україні важливо об’єднатися із корінними народами на території Росії.