Про це він розповів у програмі TIGER NEWS з Петром Охотіним.

Як пояснює Дмитро Соломчук, крафтовою та ремісничою діяльністю займаються цілі сім’ї від дітей до бабусь та дідусів. Принагідно він згадує, що так було в Польщі на початку 90-х років. Водночас політик підкреслює, що йдеться не лише про продукти харчування, але й, наприклад, одяг, в’язання, тощо. «Ці люди не мають обкладатися взагалі ніяким податком. Тому що державі дуже вигідно, коли сім’я самозадіяна: вона не просить гроші, акумулює якісний продукт. Я вважаю, що там взагалі ставка «нуль» має бути на все», - міркує депутат.

За його словами, великі монополії, які займають вирощенням продукції в Україні, орієнтуються на ті біржові ціни, що є в Чикаго або Лондоні, а далі завантажують танкери та дають сировину на експорт. Водночас Дмитро Соломчук порівнює українську землю із золотом і нафтою в Арабських Еміратах, які є невідновлювальними. «Продукти харчування – це відновлювальне золото. Це наше золото, і на цьому золоті Україна може отримувати, мінімум, 100 – 150 мільярдів доларів на рік», - підкреслює гість програми.

Отже, констатує він, сільське господарство та продукти харчування в такому разі можуть давати 2-3 бюджети за рік. А сьогодні, зазначає Дмитро Соломчук, Україна отримує 24 млрд доларів на рік, що особливо важливо у період після пандемії, коли весь світ відчув брак продуктів харчування. Тому, підкреслює політик, Україні було би вигідно, якби вона мала свій ринок крафту та ремісників: продукція мала би додану вартість і це сприяло би розвитку українських брендів. А відтак він радить зайнятися створенням бази таких виробників, аби їхня продукція опинялася на полицях магазинів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, що в Україні за 2021 рік катастрофічно подорожчали продукти харчування.

Також Знай.ua писав про те, що Соломчук пояснив, як сьогодні формуються ціни на харчові продукти на українському ринку.