Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Як розповідає політик, українське сільське господарство обрало напрямок розвитку через створення великих компаній. Як наслідок, констатує він, склалася така ситуація, що при рекордному врожаї вартість харчових продуктів все одно може збільшуватися, що є парадоксально.

Далі Дмитро Соломчук міркує над причинами такої ситуації. «Тому що власники аграрних холдингів, які контролюють ринок, стежать за цінами на світових біржах, і якщо там харчові продукти дорожчають, то вони вивозять їх з країни», - пояснює він.

Гість програми зазначає, що, з одного боку, завдяки цьому стабілізується національна валюта, з іншого – є й свої мінуси. «У нас значна частина населення, близько шести відсотків, не можуть купувати харчові продукти за цінами Лондонської чи Чиказької біржі», - підкреслює Дмитро Соломчук.

А відтак, переконаний він, у галузі сільського господарства краще розвивати мале підприємництво. Принагідно депутат зазначає, що він вже розробив законопроєкт спеціально для цього. Парламентарій пояснює, що мале підприємство з виробництва харчових продуктів зважає передусім на купівельну спроможність громадян у конкретному регіоні, а не на цінову політику на світовому ринку. «Якщо десь людина може купити якийсь продукт за сто гривень, він стільки й коштуватиме, а якщо у Києві за нього можуть заплатити більше, то там і ціна буде вищою», - підкреслює Дмитро Соломчук.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський прокоментував ймовірність запровадження в Україні карток на харчові продукти.

Також Знай.ua писав про те, що ціни на продукти в Україні у 2022 році злетять через рекордну вартість енергоносіїв.